Termeni si Conditii

In aceasta sectiune sunt indicate conditiile in care SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL permite utilizarea site-ului www.prograf.ro de catre potentialii vizitatori sau clienti.
Accesând si navigand pe acest site, acceptati conditiile de utilizare descrise în continuare.
1. Utilizatorul este de acord sa foloseasca serviciile si informatiile prezentate pe site-ul nostru numai in scopuri legale. Utilizatorul se obliga:
a. sa nu modifice, distribuie, transmita, afiseze, publice, reproduca, acorde licente, creeze produse derivate, transfere sau vinda orice fel de informatie sau servicii obtinute de pe sau prin intermediul acestui site;
b. sa nu foloseasca si sa nu permita vreunui tert sa foloseasca informatiile si serviciile disponibile pe site-ul www.prograf.ro pentru a transmite sau a receptiona materiale care contravin dispozitiilor legale in vigoare sau au un continut obscen, abuziv, vulgar, defaimator, ofensator, amenintator, incalca orice drept de proprietate intelectuala sau afecteaza intimitatea altei persoane, indeamna la ura rasiala, etnica sau este in orice alt mod ofensator;
c. sa nu desfasoare activitatea de cracking sau hacking, sau a atacurilor de tipul “Denial of Service”. Utilizatorii care violeaza securitatea sistemelor sau retelelor vor fi actionati in instanta, civil si penal.

2. Utilizatorul este de acord sa exonereze de raspundere si sa nu actioneze SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL in justitie atat cu privire la orice pretentie ridicata de catre un tert, rezultata din utilizarea serviciului sau a retelei de comunicatii a SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL si a Internetului de catre Utilizator, cat si cu privire la orice pierdere (directa, indirecta, pe cale de consecinta sau de alta natura), costuri, actiuni, procese, pretentii, cheltuieli (inclusiv cheltuieli de judecata) sau alte raspunderi, suferite in vreun fel sau provocate direct de SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL ca urmare a incalcarii sau ignorarii de catre Utilizator a acestor conditii.

3. Utilizatorul declara in mod expres ca intelege si este de acord cu urmatoarele afirmatii:
I. Utilizarea serviciilor si a informatiilor prezentate pe site-ul nostru se face pe propria raspundere. Serviciile si informatiile prezentate pe site-ul nostru sunt furnizate pe principiul “asa cum sunt” sau “asa cum sunt disponibile”. SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL nu este responsabil pentru nici o pierdere suferita de catre Utilizator, directa sau indirecta, rezultata din sau legata in orice fel de folosirea sau gradul de performanta al serviciului, a acestui site web sau site-urilor web in legatura cu acesta.
II. SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL nu ofera nici o garantie ca:
• serviciile si informatiile prezentate pe site-ul nostru indeplinesc toate cerintele dumneavoastra
• serviciile si informatiile prezentate pe site-ul nostru sunt furnizate neintrerupt, la timp, sigur sau fara erori
• orice eroare de program este corectata
• serviciile si informatiile prezentate pe site-ul nostru care sunt puse la dispozitia utilizatorilor sunt lipsite de virusi sau alte componente care ar putea dauna utilizatorilor si nu poate fi responsabil de vreo actiune pe baza respectivelor informatii sau a serviciilor.

In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date (e.g. in cazul existentei unui pret derizoriu, disproporţionat faţă de valoarea de piata a bunului), ne alocam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta, daca livrarea nu s-a efectuat inca.

III. Orice material descarcat sau obtinut in alt fel prin utilizarea serviciilor si a informatiilor puse la dispozitie de catre SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL se afla astfel la discretia si poate fi folosit doar pe riscul propriu al Utilizatorului. Utilizatorul este singura persoana responsabila de eventualele distrugeri cauzate computerului de pe care sunt accesate serviciile si informatiile sau de alte pierderi de date ce pot rezulta din descarcarea oricaror materiale.

IV. Nici un sfat sau alte informatii orale sau scrise, obtinute de catre Utilizator de la SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL prin intermediul serviciului, nu creaza o garantie care nu este stipulata expres in Conditiile de Prestare a serviciilor de telecomunicatii.

4. Utilizatorul ia la cunostinta ca SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL nu ofera nici un fel de garantii privind securitatea informatiilor care trec prin reteaua sa de comunicatii si prin Internet.

5. Orice includere de link-uri spre alte site-uri sau retele este facuta numai pentru ajutorul Utilizatorului si nu implica in nici un fel raspunderea SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL pentru materialul disponibil pe sau prin acele site-uri sau retele si nici vreo asociere cu operatorii lor. Utilizatorul acceseaza acele site-uri si le foloseste produsele si serviciile exclusiv pe propriul risc.

6. SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL nu garanteaza ca serviciile sau materialele furnizate de terte surse sunt acceptabile si disponibile in orice zona a Romaniei sau inafara acesteia. Daca Utilizatorul acceseaza alt continut sau servicii de pe site-uri ale unor terti, SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL nu este responsabila pentru respectarea de catre Utilizator a legilor locale sau a altor acte normative in vigoare in acele tari.

7. Utilizatorul declara in mod expres ca a luat la cunostinta de faptul ca toate reprezentarile stilizate, toate logo-urile si simbolurile asociate si combinatii ale acestora cu oricare cuvant sau simbol grafic, folosite pe acest site, sunt marci inregistrate ale SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL sau ale companiilor asociate si/sau afiliate si sunt protejate de legislatia in vigoare.

8. Prin accesarea acestui site sunteti de acord cu faptul ca SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL are dreptul de a prelucra datele cu caracter personal ale dumnevoastra, dezvaluite ca urmare a folosirii serviciilor si a informatiilor afisate pe site-ul www.prograf.ro.

9. Modificari ale conditiilor – SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL poate modifica prezentele conditii la anumite intervale de timp fara a anunta Utilizatorul. Astfel de modificari vor fi aduse la cunostinta Utilizatorului prin afisare pe site-ul www.prograf.ro. Modificarile facute astfel sunt socotite a fi acceptate de catre Utilizator daca acesta continua sa foloseasca serviciile si informatiile dupa afisarea lor pe site-ul web.

10. Jurisdictie. Prin accesarea acestui site, Utilizatorul accepta ca acest contract si orice disputa legata de el sunt guvernate si interpretate in concordanta cu legile Romaniei, iar Utilizatorul admite sa se supuna jurisdictiei exclusive a instantelor judecatoresti de pe teritoriul Romaniei. Daca Utilizatorul acceseaza acest site din afara Romaniei, o face pe riscul sau si este singur responsabil de respectarea legilor teritoriului in care se afla.

11. Confidentialitate. SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL nu garanteaza ca folosirea de catre Utilizator a acestui site este confidentiala. SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL nu este responsabil pentru nici o paguba pe care o sufera Utilizatorul sau alta persoana ca rezultat al confidentialitatii cu privire la folosirea de catre Utilizator a acestui site. Orice informatie pe care UTILIZATORUL o dezvaluie pe site poate sa nu fie in siguranta pe durata transmiterii ei prin Internet. Terte parti au posibilitatea de a intercepta transmisiunile pe care le face Utilizatorul cand foloseste acest site web. Unele servicii pe care le acceseaza Utilizatorul pe acest site ii permit SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL sa primeasca informatii cu caracter personal.

12. SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL prelucreaza datele cu caracter personal conform notificarii ANSPDC.

SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL colecteaza date cu caracter personal, pe paginile sale, numai cu acordul voluntary al utilizatorului sau al clientului, in urmatoarele scopuri:
– rezolvarea problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele pe care acesta intentioneaza sa le achizitioneze/le-a achizitionat;
– pentru a asigura accesul acestuia la serviciile oferite;
– contactarea acestuia, la cererea sa voluntara;
– contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii.
La solicitarea explicita a utilizatorului, www.prograf.ro se obliga sa rectifice, sa actualizeze, sa stearga si sa inceteze prelucrarea datelor personale ale utilizatorului, în mod gratuit, conform dispozitiilor legale in vigoare.
Informatiile publicate de utilizatori in link-ul “contact”, sunt considerate neconfidentiale, lipsite de drepturi de proprietate si intra de drept in proprietatea www.prograf.ro  fara nici o obligatie de a acorda despagubiri, compensatii in bani sau de alta natura celor care le-au furnizat.
Politica de confidentialitate a SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL se refera doar la datele furnizate voluntar de catre client sau utilizator exclusiv pe site. SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara siteului.
SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL se obliga ca datele colectate ale Clientului/Utilizatorului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Clientului/Utilizatorului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate. Exceptie face situatia in care transferul/accesarea/vizualizarea/etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.
SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL garanteaza ca datele personale ale Clientului, colectate prin intermediului formularului de contact, vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate de acesta, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic. SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL nu raspunde pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine aceste date.
In temeiul Legii 677/2001 drepturile persoanei vizate in contextul prelucrarii datelor cu caracter personal sunt: dreptul de a fi informat, dreptul de acces la date; dreptul de interventie asupra datelor; dreptul de opozitie; dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale; dreptul de a se adresa justitiei.
Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa la sediul central al SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL cu o cerere scrisa, datata si semnata ce va fi inregistrata la registratura societatii.

Modalitati de plata

Plata in numerar

Plata cu numerar se face in lei, integral, la livrare sau la ridicarea produselor de la unul din sediile SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL. Valoarea produselor este cea din momentul confirmarii telefonice a comenzii. In cazul livrarii produselor de catre curieri, plata se va face catre comisionarul care efectueaza livrarea.

Pentru plata in numerar, nu se percepe taxa de ramburs.

Ordin de plata

Plata prin Ordin de plata se face doar in baza facturii proforme emise de SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL, in urma confirmarii telefonice a comenzii cu un consultant de vanzari.

Livarea produselor

Produsele comandate se livreaza in toata Romania sau inafara acesteia, utilizand modalitatea si termenul de livrare alese de dumneavoastra la efectuarea comenzii sau agreat cu agentul de vanzari www.prograf.ro. Produsele se afla in ambalajul original, sigilat, al producatorului si sunt asigurate pe tot parcursul transportului, pana la livrare. Produsele pot fi desigilate in cazul in care Utilizatorul a cerut verificare sau o configurare speciala a produselor comandate.

Info Stoc

In lista de produse a fiecarei categorii sau in pagina fiecarui produs sunt afisate informatii privind stocurile disponibile.

In stoc: Produsele se afla in stocul propriu sau in stocul furnizorilor locali la inceputul zilei curente. Timpul mediu de livrare este de 24-48 de ore, dar functie de adresa clientului si rutele de livrare ale curierilor poate ajunge la 72 de ore.
La fiecare cerere comanda din partea unui client se confirma de catre agentul de vanzari disponibilitatea si timpul de livrare al comenzilor. O comanda va fi considerata ferma numai dupa confirmarea de catre agentul de vanzari.
Avand in vedere diversitatea portofoliului de produse si actualizarile periodice de stocuri este posibil ca un produs marcat cu “In Stoc” sa nu mai fie disponibil pentru vanzare, iar actualizarea informatiei pe site sa se produca in urmatoarea zi lucratoare.

La comanda: Produsele nu se afla in stoc propriu si nu se afla in mod regulat in stocul furnizorilor nostri. (sunt produse care se vand ocazional sau nu se mai produc).
Verificarea disponibilitatii produsului si a termenului de livrare se face doar la solicitarea unui client.
La fiecare cerere comanda din partea unui client se confirma de catre agentul de vanzari disponibilitatea si timpul de livrare al comenzilor. O comanda va fi considerata ferma numai dupa confirmarea de catre agentul de vanzari.

Garantie si retur

1. Returnarea in primele 14 zile

Retragerea din contract / renuntarea la cumparare

Daca sunteti un Client persoana fizica, ati primit produsele printr-un curier si v-ati razgandit – le puteti returna in termen de maxim 14 zile calendaristice, fara necesitatea prezentarii unui motiv anume si fara nici un fel de penalitati, conform legii O.U.G. 34/2014.

Art. 14, Alin. 3 din O.U.G. 34/2014 mentioneaza:
“Consumatorul este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.”

Ce trebuie sa stiti, astfel incat lucrurile sa se rezolve foarte repede:
– Va recomandam pastrare completa a ambalajului si accesoriilor care insotesc produsul. Returnarea unui produs fara ambalaj sau fara alte accesorii ale ambalajului (spre exemplu suporti de siguranta / protectie din carton sau polistiren) sau ale produsului va duce la diminuarea valorii produselor.
– Produsul returnat trebuie sa fie insotit de factura, certificat de garantie;
– Costul de transport pentru returnarea produselor il suportati dumneavoastra sau le aduceti direct la sediul nostru.

SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL (www.prograf.ro) va returna contravaloarea comenzii, inclusiv costurile de transport facturate, in cel mai scurt timp posibil de la primirea produsului returnat, insa nu mai tarziu de 14 zile din momentul solicitarii de returnare.

Conform Art. 11 din O.U.G. 34/2014, “Inainte de expirarea perioada de retragere, consumatorul informeaza profesionistul cu privire decizia sa de retragere din contract” folosind una din variantele mai jos prezentate :

a) Formular de retragere: va rugam descarcati formularul in format electronic de la echipa Prograf. Echipa Prograf va trimite pe email acest formular. Formularul completat va rugam sa il tramsmiteti pe adresa de email comenzi@prograf.ro.
b) orice alta declaratie neechivoca în care va exprimati decizia de retragere din contract.

Va rugam sa trimiteti in scris la adresa de email de unde ati primit confirmarea comenzii Banca si Contul dvs IBAN in care doriti returnarea banilor. In urma verificarii produsului returnat, va vom anunta daca veti beneficia de retur integral al valorii produsului sau daca se aplica anumite retineri. In situatia in care doriti pastrarea produsului, veti putea veni sa ridicati produsul personal de la sediul nostru sau il vom trimite noi la dumneavoastra daca veti plati transportul necesar livrarii.

Produse excluse, fara drept de returnare

a) produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar
b) produse susceptibile de a se deteriora sau a expira rapid
c) produse consumabile desigilate aferente oricarei categorii de produse din oferta
d) produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator
e) produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente
f) inregistrari audio, video, sau programe informatice sigilate desigilate
g) furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material

Aceste exceptii se aplica conform Art. 16 din O.U.G. 34/2014.

Produsele defecte de noi (DOA –Dead on Arrival)

Produsele care prezinta defectiuni sau vicii de fabricatie (nu defecte cauzate de utilizator, care contravin termenilor de garantie) declarate in termen de 48 de ore de la receptie vor fi inlocuite (fara alte costuri – in limita stocului disponibil si cu conditia ca produsul sa fie pachet complet exact ca in momentul ridicarii sau livrarii.

Produsele susceptibile de nerespectarea conditiilor de garantie vor fi preluate in regim normal de garantie pentru redirectionarea catre un service autorizat in vederea diagnosticarii. In cazul in care se constata un defect de fabricatie, se va proceda la finalizarea procedurii de retur. In cazul in care se constata o nerespectare a conditiilor de garantie si automat o nerespectare a Art. 14, Alin. 3 din O.U.G. 34/2014, se va proceda la diminuarea valorii produsului pentru readucerea la starea acestuia din momentul livrarii.

Adresa de retur

Returul produselor se va face direct la sediul nostru sau prin curier rapid mentionand datele:

SC ASTRID MEDIA PRODUCTION SRL

Poarta Luncii 126A, Anexa C3
Bolintin Vale, Giurgiu, 085100
Telefon: 0744.85.60.80.

Returnarile prin curierat rapid sau prin posta nu se vor face cu ramburs. Returnarea banilor se va face ulterior prin transfer bancar.

2. Politica de conformitate la livrare

Toate produsele comercializate de noi beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte. Produsele din categoria Resigilate sunt mentionate ca atare. Produsele pot fi desigilate in cazul in care Utilizatorul a cerut verificare sau o configurare speciala a produselor comandate.

Cand primiti produsele comandate – va rugam sa verificati:
– Conformitatea produsului primit cu cel comandat (daca este acelasi produs pe care l-a comandat si care apare pe factura);
– Certificatul de Garantie, cu toate detaliile referitoare la service-urile autorizate care asigura reparatiile pe durata termenului de garantie, va fi primit pe adresa de email comunicata de dumneavostra la momentul comenzii.

Daca ati verificat si constatati o neconformitatea la livrare a produsului  trebuie sa o anuntati in maxim 48 de ore de la livrare la numarul de telefon afisat pe site sau pe email la adresa: comenzi@prograf.ro.
Vom rezolva problema de neconformitate anuntata in primele 48 de ore exclusiv pe cheltuiala noastra (costuri de transport, logistice, inlocuirea produsului).
Singura conditie este ca dumneavoastra sa returnati produsele in exact aceesi stare in care a fost receptionat, fara a fi desigilat, folosit sau fara a avea amabalajul deteriorat.

In cazul in care nu primiti Certificatului de Garantie, va rugam sa ne semnalati. Este posibil sa apara erori la transimterea acestuia prin email.

3. Politica de Garantie

Toate produsele pe care le vindem au conditii de garantie conforme cu legislatia in vigoare.  Garantia produselor noastre o asiguram direct sau prin intermediul service-urilor autorizate de producatori.

Cum stiti cui sa va adresati?
Simplu – cititi in Certificatul de Garantie!
Daca este specificat un service autorizat de producator – atunci lui trebuie sa va adresati, daca nu – inseamna ca vom rezolva noi direct problema dumneavoastra.

Cum sa procedati daca se defecteaza produsul cumparat:
– Verificati daca produsul este in perioada de garantie, pe baza Certificatului;
– Daca produsul este in perioada de garantie, aflati din Certificat unde trebuie trimis/dus produsul:  la service-ul autorizat sau la sediul nostru, dupa caz;
– Ca sa va putem repara produsul – trebuie neaparat sa primim impreuna cu el:
• Certificatul de Garantie
• copie dupa Factura de achizitie
• pentru tonere sau cartuse – o foaie de test, mostra, daca a putut fi tiparita
– Daca este un produs cu garantie la sediul nostru:
• Vom face expertiza tehnica a defectului semnalat si daca defectiunea este acoperita de garantie, Clientul va primi inapoi un alt produs:
o    acelasi model, daca este inca un produs care se comercializeaza
o    un produs mai ieftin, cu acceptul Clientului
o    un produs mai scump, cu plata diferentei de bani.
In acest caz va vom deconta si costul transportului catre service al produsului si costul de retur inapoi la dumneavoastra.
• Daca insa, din expertiza tehnica, va rezulta ca nefunctionalitatea se datoreaza utilizarii defectuoase, va vom anunta telefonic sau pe email de rezultat si apoi va vom returna produsul, fara sa mai platim noi  costurile de transport.
In urma unei discutii directe, veti putea in acest caz solicita o remediere a defectiunii contra cost.

Important:  interventia directa asupra produsului sau in alte service-uri decat cele din Certificatul de Garantie duce imediat la pierderea garantiei produsului.